סלט שאול

אתם בטח כבר זוכרים שאני תמיד מחפש סלטים חדשים לרענן את הארסנל. כשמגיעים החגים זה בכלל הופך להיות חשוב עוד יותר כי אז כבר חייבים לחדש, לא? בכל זאת, מצפים ממני וזה. טוב נו, זה לא באמת שמצפים ממני כמו שאני מצפה מעצמי לחדש… אז הנה סלט שיככב על שולחן החג שלי ואני מאוד ממליץ לכם שגם על שלכם. באמת מדובר על אחד הסלטים הטובים שעלו פה.

בכל מקרה, מאחר והבילוי האהוב על זוגתי שתחייה ועלי, וגם על שי ומורית הוא אכילה במסעדות, שי ואני עוקבים באדיקות אחרי הקופונים שמגיעים אלינו לתיבת הדואר. כמעט באופן טלפתי, שלחנו אחד לשני אימייל על הקופון של ארוחת הטעימות במסעדת "קימל" של שאול בן אדרת. כבר היינו שם פעם, אנחנו מתים על המקום ועל האוכל, וזו הייתה הזדמנות מצויינת לשוב ולהנות שם בלי להוציא סכומים גבוהים יותר מדי (לא שהמסעדה כל כך יקרה, אבל עדיין).

אחד הסלטים הראשונים שהופיעו היה סלט של סלק חי עם רוטב חמוץ-מתוק. גם מורית וגם אני איבדנו את הנשימה מהסלט הזה, הוא היה אחד הסלטים הטובים שאכלתי. לא היה קשה לנחש את המרכיבים בסלט, אבל תגידו שזה צירוף מקרים או לא, כמה ימים אחר כך, הופיע לו שאול בן-אדרת בערוץ האוכל ונתן את המתכון. הרשיתי לעצמי להלוות ממנו את הסלט הזה, וקצת לשנות אותו לטעמי האישי.

מדובר על סלט פשוט להכנה ומדהים בטעמים שלו – הפריכות של הסלק הטרי עם הטעמים החמוצים-מתוקים של הרוטב ועם הקרמיות של הגבינה המלוחה-מתוקה… אח…. אליפות. הסלט הזה הולך לככב אצלנו בערב החג. ואצלכם?

_____ 1 (2)

נתחיל בשלושה-ארבעה סלקים בינוניים ומוצקים שקלפנו אותם. זה הזמן להזכיר לכם שסלק או אחד הירקות המכתימים ביותר שיש, ואם לא בא לכם לנקות כתמים מהשיש / מהחולצה / מהרצפה עד סוף ימי חייכים, תהיו זהירים.

DSC04122

את הסלקים נחתוך לז'וליינים דקים מאוד, אפשר בעזרת סכין חדה ואפשר ומומלץ בעזרת מנדולינה.

IMAGE_2FE9FE79-F963-4B3D-93BD-043418F22C20

בינתיים נקצוץ בעזרת סכין חצי צרור פטרוזיליה ושליש צרור כוסברה (החלק העליון של הצרורות מכיל גבעולים דקים ועדינים יותר) ועוד בערך 20 עלים של נענע (עלים בלבד, הגבעולים קשים מדי ועציים לרוב).

IMAGE_7ABB2C76-E7EB-4C06-B450-FD5FBD599D2D

נערבב את העשבים עם הסלק, ואם בא לכם לתת לסלט הזה איזה "אומפף" רציני, זה הזמן לפרוס שניים-שלושה פלפלים חריפים דק-דק ולהוסיף. זה הזמן גם להוסיף כ- 50 גר' אגוזי מלך קצוצים גס מאוד.

DSC04125

זהו. הסלט מוכן, עכשיו רק נשאר להכין את הרוטב ועוד שדרוג-על שמביא את הסלט הזה למקומות אחרים.

נערבב בשייקר או בצנצנת 2 כפות רכז רימונים (כן, אני יודע שרוב הפירמות מטורקיה, וגם אני לא אוהב לקנות מהטורקים כרגע, אבל זה מה יש, תיכף תהיה עונת רימונים ואולי נכין רכז לבד. בינתיים, אין מה לעשות, קונים מהטורקים), 2 כפות סילאן, 2 כפות של חומץ בלסאמי, ושתי כפות שמן זית. נוסיף חצי כפית מלח ונערבב היטב.

בשלב הזה אנחנו אמורים ליצוק את הרוטב על הסלט ולהוסיף שזיפים יבשים קצוצים, אבל אני אוהב לקצוץ את השזיפים ולערבב אותם עם הרוטב לפני שיוצקים – השזיפים הקצוצים נוטים להפוך להיות למעין גושים דביקים לאחר הקיצוץ, והערבוב המקדים עם הרוטב מפריד את חתיכות השזיפים קצת אחת מהשניה.

IMAGE_EB906498-F9E0-4A07-B069-738CD12A4014

מערבבים את הרוטב עם השזיפים היטב ויוצקים על הסלט. מערבבים היטב ומניחים לספיגה בערך 15-20 דקות לפני ההגשה.

ועכשיו – לשוס של המתכון הזה. שאול בן אדרת הכין את הסלט הזה בתכנית עם טבעת של גבינה סנט מור אותה הוא קירמל, ודווקא הטריק הזה עשה לי חשק לקרמל גבינת רוקפור. שלא תעזו לנסות את המתכון הזה עם גבינה "בסגנון רוקפור" מתוצרת מקומית, אין מה להשוות אותה לרוקפור המיובאות או לגבינת ה-"דאנבלו" איתה אני מאוד אוהב לעבוד כשנדרש רוקפור. אם אין לכם ברנר (כזה שמשתמשים  בו לקירמול החלק העליון של הקרם ברולה), דלגו על החלק הבא ופוררו אותה מעל הסלט. אם יש לכם, ברוכים הבאים לעולמה של גבינת הרוקפור המקורמלת. אולי אחד הגילויים הטובים שגיליתי בשנים האחרונות. במקור כאמור שאול בן-אדרת קירמל גבינת סנט מור, אבל אני החלטתי שאני הולך על משהו יותר חריף בטעמו. אליפות העולם. אני עוד אשתמש בטריק הזה.

נפורר כ- 150 גר' גבינה על משטח חסין אש לפירורים בינוניים ונפזר מעל כשתי כפיות סוכר דמררה.

IMAGE_B3E51151-FEB7-4429-BE87-B721B0D6C4DB

זה הזמן למצוא את הברנר ולחרוך קצת את הסוכר – הרעיון הוא לא לשרוף את כלל העניינים, אלא לחמם היטב בכל פעם בנקודה אחרת כמה שניות עד שחתיכת הגבינה מקבלת צבע שחרחום ואפילו טיפונת טיפונת נמסה.

_____ 1

את הכבודה המקורמלת נאפסן לחצי שעה במקרר בכדי שתירגע מכל עניין האש והלהבות.

זהו, הכל מוכן. מגישים את הסלט עם אגוזי המלך ופירורי הגבינה המקורמלת מעל או בצד (אני מעדיף בצד ושכל אחד יוסיף לעצמו, ככה הגבינה לא מאבדת את עצמה בתוך הסלט).

_____ 1 (2)

ושתהיה לכולנו שנה מעולה! שנה טובה, מתוקה ונהדרת.

אין לי זמן לסיפורים

סלט סלק חי חמוץ מתוק עם רוקפור מקורמלת

לסלט:
שלושה-ארבעה סלקים מוצקים
חצי צרור פטרוזיליה
שליש צרור כוסברה
כ- 20 עלי נענע
אופציה: שניים-שלושה פלפלים חריפים פרוסים דק

לרוטב:
2 כפות רכז רימונים
2 כפות חומץ בלסמי
2 כפות שמן זית
2 כפות סילאן או דבש
חצי כפית מלח
5 שזיפים יבשים קצוצים

לגבינה המקורמלת:
150 גר' גבינה כחולה איכותית (דאנבלו וכד')

50 גר' אגוזי מלך גרוסים גס מאוד

קולפים את הסלקים וחותכים אותם לז'וליינים בעזרת סכין או בעזרת מנדולינה. קוצצים את עשבי התיבול ומערבבים עם הסלק. מפזרים את אגוזי המלך ה

מערבבים את חומרי הרוטב ומערבבים עם הסלט. מניחים להיספק כ- 15-20 דקות.

מפוררים את הגבינה לפירורים גדולים, מפזרים שתי כפיות סוכר דמררה וחורכים בעזרת ברנר. מצננים מעט ומגישים עם הסלט.

14 תגובות בנושא “סלט שאול”

  1. זו הגירסא המשודרגת :), אצלנו מכינים את זה עם סלק מגורד, אגוזים וכוסברה. בתיבול של שמן, מלח, חומץ וסוכר. חג שמייח ושנה טובה ויצירתית והמון מתכונים טעימים .

  2. שלום יובל,
    הגעתי פעם לבלוג שלך באיזה חיפוש מתכון כלשהו, ומאז אני מתה עליו,
    ומנויה קבועה של העדכונים.
    חיכיתי שתציל אותי עם איזה סלט מרתק לראש השנה,
    לא שנמאס לי מ"הסלט-הכי-טוב-בעולם-נכון-לעכשיו" אבל למשפחה קצת נמאס…
    אגב בהזדמנות זו אני אעדכן אותך שבהעדר רימונים בסוף החורף עשיתי אותו עם חתיכות פומלה ויצא מעולה! אין תחליף לרימונים אבל בכל זאת.
    בכל אופן, תודה על הסלט המעודכן לחג
    ושנה טובה!
    מרב

    1. אהלן מרב,

      שמח לשמוע שהסלט חיטה הפך להיות גם אצלך בן בית! גם אצלנו טיפה נמאס, אז אין ברירה (למרות שמבחינתי אני יכול לאכול ולהכין אותו כל יום).

      העניין של הפומלה נשמע מעולה!

      יובל

    1. אהלן ציפי,

      בוודאי – הכנתי כבר את הסלט ללא גבינה (לפיקניק בטבע), עדיין הסלט מצויין.

      חג שמח ושנה טובה!
      יובל

      1. רכז רימונים מעולה אפשר לקנות במעדניות הרוסיות. הוא מתוצרת אזרביז'ן
        ונקרא נרשאראב (narsharab)

  3. בוקר טוב. האם אפשר לקבל את מרשם המוס שוקולד שהיה רשום באתר הוא פשוט נעל לי ואינני יודעת איך ואיפה לחפש תודה מראש וחג שמח

השאר תגובה