סלט וחו"ל בחבילה אחת

כשאחי ר' היה חייל, לאשתו שתחייה, אז חברתו משכבר הימים, היה יום הולדת. מאחר ואני הייתי אז פספוס בן 12, קיבלתי ממנו רשימת מכולת מה לקנות לארוחה שהוא תכנן לה. אם אני לא טועה, בארוחה הזו הוא המציא סלט גאוני שנקרא מאז ועד היום "סלט הוואי", סלט באמת מעולה שהוואריאציה הפרטית שלי לסלט הזה מלווה אותי עד היום הזה. בסלט המקורי יש חסה ונבטי אלפאלא (ה-ספק נבטים ספק שערות ספק דשא), ובוואריאציה שלי יש תערובת של נבטים פיקנטיים. כשהגשתי יום אחד את הסלט (בוואריאציה שלי) וקראתי לו "סלט הוואי", אחי מאוד כעס ואמר ש-"זה לא סלט הוואי".

DSC07829

אז אוקיי, זה לא סלט הוואי, סלט הקריביים, בסדר? הבטחתי חו"ל – קיימתי. סלט – קיימתי. תבחרו בי גם לקדנציה הבאה?

יאללה – לעבודה – סלט שמשלב חמוץ ומתוק וחריף ומתובל ומעושן, באמת פיצוץ של טעמים בפה. הסוד של הסלט הוא לא להתפתות לעסקאות מפוקפקות של "גבינה בטעם" או "בסגנון", אלא להשקיע עוד כמה גרושים ולקנות את המרכיבים הטובים ביותר.

נתחיל בחציה של חב' עגבניות שרי אדומות ויפות (אני מעדיף את הסוג המאורך, מסוג שרי-תמר, אבל גם שרי רגילות מצויינות).

DSC07800

נוסיף לעגבניות השרי נבטים משניים-שלושה סוגים – יש היום נבטים מעולים של ברוקולי, צנונית, חמנייה, לא חסר. כדאי לדעתי להשתמש תמיד בנבטי חמנייה שנותנים טעם מעולה של גרעינים שחורים, ולהוסיף לנבטים האלה לפחות חב' אחת של נבטי ברוקולי ו/או צנונית (אני מוסיף גם וגם). אם הוספתם רק נבטים מסוג אחד לנבטי החמנייה, תוסיפו גם חב' אחת של רוקט או ארוגולה. נבטי הברוקולי והצנונית מגיעים עם שכבת שורשים לבנה בחלק התחתון – הסירו את כל השכבה הזו על ידי חיתוך לרוחב חב' הנבטים בערך גובה שני-שליש מלמעלה. את כל הנבטים וגם את הרוקט / ארוגולה אם אתם משתמשים, חותכים לשלוש לאורך. בתמונות מלמעלה למטה – נבטי ברוקולי, נבטי צנונית, נבטי חמנייה.

DSC07790 DSC07791 DSC07795

עכשיו נחתוך לקוביות גבינה מעושנת איכותית, בערך בגודל של חתיכות אננס משומר. שימו לב שיש בשנים האחרונות קצת מחסור בגבינות מעושנות איכותיות, מה שנותן את המקום לחצופים כמו "כפיר", חברה שנקראת "יבנה מהדרין" וחברות נוספות להוציא מוצרים כימיים שקוראים להם "מעושנת" או "הצהובה הטובה מעושנת" וכד'. אם אתם לא יודעים, המוצרים האלה רק דומים לגבינה, אבל הם מאוד רחוקים מגבינה, וזו הסיבה שלא קוראים להם "הגבינה הצהובה הטובה" או "גבינה מעושנת". אם קוראים את האותיות הקטנות רואים שזה לא גבינה אלא "חלבוני חלב מוקשים" או משהו מרומם נפש ומשובב מעיים אחר. ובעברית – "תערובת חומרים כימיים עם שאריות מתעשיית החלב שמוציאה משהו שנראה כמו גבינה".

אנחנו, כמו שאמרתי, נשתמש במוצרלה מעושנת, פרובולונה מעושנת, גרוייר מעושנת או גבינות דומות. כן, כנראה שתצטרכו לנסוע למעדנייה או ל-"טיב טעם" בכדי לקנות אותה (למרות שמוצרלה מעושנת ניתן להשיג בסופר), אבל זה שווה. אם לא את הטעם, בטח את ההרגשה הנוראית שנשארת בפה אחרי שאוכלים "חלבוני חלב מוקשים בתיבול חומרים כימיים".

DSC07807

את הגבינה נוסיף לעגבניות, ועד כאן אפשר להכין מראש (כלומר, שלוש-ארבע שעות מראש). את הרוטב גם כדאי מאוד להכין מראש ולשמור במקרר (לפחות שעה מראש) בכדי שיתקבל רוטב אחיד בטעמו.

להכנת הרוטב, נמעך בעזרת מזלג כ- 50-75 גר' גבינה כחולה איכותית. לטעמי לרוטב הזה מתאימה גבינת "דנבלו", שהיא חיקוי דני מעולה לגבינת הרוקפור הצרפתית, שקצת קשה יותר להשיג בארץ. את הדנבלו אפשר להשיג בכל סופר כמעט בארץ. בכל מקרה אני הייתי הולך על דנבלו, רוקפור או גורגונזולה, ולא הולך לכיוונים אנגליים כמו סטילטון. הסיבה היא שאנחנו צריכים גבינה שמנתית, מתפוררת ונמרחת, כשהסטילטון היא מהגבינות המעט יותר קשות. ובכל מקרה, שלא תעזו להתפתות ולקנות "גבינת גליל" של תנובה, שהיא "בסגנון" רוקפור – לטעמי האישי היא יותר בסגנון חול-ים ולא רוקפור, ואם תקנו דנבלו או רוקפור אמיתי ולידה תשימו "גליל", תראו את ההבדלים גם בצורה ובטח גם בטעם.

DSC07818

את הגבינה נמעך בעזרת מזלג ונערבב עם שני גביעי שמנת חמוצה (15% ואפילו 9% הולך כאן מצויין). אני מציע להוסיף 50 גר', להמתין כחצי שעה עד שהשמנת תספוג את טעם הגבינה. טועמים, ומוסיפים עוד קצת גבינה אם צריך – הרוטב צריך להיות עז מאוד בטעמו אבל לא יותר מדי חריף ומלוח.

מיד לפני ההגשה, נוסיף לתערובת הסלט כ- 3/4 קופסת שימורים של אננס בחתיכות מסונן לגמרי (אם בא לכם להשקיע באננס טרי – הוא יהיה כאן מעולה, בעיקר בגלל המרקם המעט יותר נוקשה). נוסיף גם 100 גר' אגוזי פקאן, אפשר מקורמלים ("סיניים") ואפשר רגילים – שניהם הולכים מעולה.

אפשר לערבב את הסלט עם הרוטב או להגיש את הרוטב בנפרד כך שכל אחד יוסיף לעצמו כמה רוטב שהוא רוצה, לבחירתכם.

DSC07831

אין לי זמן לסיפורים

סלט עגבניות שרי, נבטים, אננס וגבינה מעושנת ברוטב רוקפור
חב' עגבניות שרי
חב' נבטי חמניה
חב' נבטי ברוקולי
חב' נבטי צנונית
300 גר' גבינה מעושנת – מוצרלה, פרובולונה, צ'דר וכד'
3/4 קופסת שימורי קוביות אננס מסוננת לחלוטין
100 גר' אגוזי פקאן – רגילים או "סיניים" מקורמלים

לרוטב:
שני גביעי שמנת חמוצה 15% – 9%
50-75 גר' גבינה כחולה מסוג רוקפור, דנבלו או גורגונזולה

מכינים את הרוטב מראש – מפוררים היטב את הגבינה ומערבבים עם השמנת. מניחים כחצי שעה לספיגת טעמים ומוסיפים עוד גבינה עם צריך – אמור להתקבל רוטב עז בטעמו אבל לא חריף מדי.

חוצים את עגבניות השרי, מסירים את השורשים מנבטי הברוקולי והצנונית, וחותכים את כל הנבטים לשלוש לאורכם. חותכים את הגבינה המעושנת לקוביות בגודל קוביית אננס, מוסיפים את הגבינה והאננס לעגבניות והנבטים ומערבבים היטב.

מערבבים עם הרוטב ומגישים

8 תגובות בנושא “סלט וחו"ל בחבילה אחת”

  1. אני די נמנעת מלאכול גבינות (יש כיום גם טופו מעושן לא רע, וגבינות כחולות אני לא אוהבת), אבל נשים את זה לרגע בצד.
    אם אתם רוצים פטנט טוב לאננס, שהוא הרבה יותר זול וגם יותר קל להתעסקות מאננס טרי, והרבה יותר בריא ואפילו הרבה יותר טעים מאננס משומר, אפשר לקנות אננס מיובש ללא סוכר – הוא נראה מצומק לגמרי, צריך שיניים חזקות מאוד כדי לאכול אותו כמו שהוא, אבל אם משרים אותו קצת במים ונותנים לו להתנפח, מתקבל אחלה אננס. הוא בלי תוספת סוכר כך שהטעם שלו הרבה יותר אמיתי. אם נשארו נוזלים שלא נספחו, אפשר לשתות אותם בכיף. אני לא יודעת אם יש בסופרמרקטים, אבל יש בכל מקום שמחזיק פרות מיובשים בתפזורת – חנויות תבלינים וקטניות, חנויות טבע וכו'.
    בתאבון

      1. בשמחה
        אגב באופן כללי אני מאוד ממליצה על פירות יבשים אורגניים. מעבר לעובדה שזה מגודל מלכתחילה בצורה יותר ידידותית לסביבה, לחקלאים ולאוכלים, זה גם מיובש ללא כימיקלים וללא תוספת סוכר וצבעי מאכל (במקרה של האננס – הוא לאו דוקא אורגני אבל זה פחות קריטי), נראה פחות זוהר ומושך אבל הרבה יותר טעים. משמשים הם דוגמא מצוינת.

  2. מתה על נבטי צנונית.
    כל מה שקשור בהם מקבל מיד הכשר בד"ץ , טוב, נו… לא בדיוק בד"ץ כי הם לא מעניינים לי את הקצה, אבל הכשר שלי זה חופשי מקבל.
    אני חייבת לציין שזה לחלוטין נראה כמו בן אלף יצאניות של סלט וללא ספק הוא נכנס לקטגוריית ה'חייבת להכין ובמיידי'.
    סלט לפנים!
    כל הכבוד כפרוני.
    נשיקות לילדים, למלי וגם לך.
    ארי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.