המון ארוחות ראש השנה

כל חג יש לי לא מעט חברים שמבקשים איזה טיפ קטן לאיזה צלי שיעדכן להם את ארוחת החג, אולי איזה סלט טעים, משהו מתוק (החל מ-"אני מארח 40 איש ובא לי להכין משהו חדש" וכלה ב-"הפילו עלי להכין קינוח").

השנה החלטתי להכין לכם עשרים ושבע (27) ארוחות ראש השנה שלמות. כן. עשרים ושבע. ומי יבוא לעזרי? פלאי המתימטיקה.

בקיצור – בפוסט הזה אין שום דבר חדש, רק המלצות על שלושה סלטים, שלוש מנות עיקריות, ושלוש תוספות. למי שזוכר קצת קומבינטוריקה, משלושה שילובים של שלושה צבעים שונים ניתן להגיע ל- 27 גוונים. 3x3x3=27. לא זוכרים קומבינטוריקה? לא נורא. תבחרו לכם סלט אחד או שניים, מנה עיקרית וקינוח אחד או שניים, ותהנו מהמחמאות.

ואם אתם רוצים גם תוספות ומנות ראשונות (האמת שאם הייתי נותן גם 3 תוספות ו- 3 מנות ראשונות היינו מגיעים ל-243 ארוחות, שזה כבר באמת יותר מדי! כמה אוכלים פה בבית הזה!), בפס השחור ממש מתחת לתמונה הכי עליונה בבלוג יש תפריט, תעברו עם הסמן של העכבר על "סוגי מנות" ותוכלו לבחור במנות ראשונות או בסלטים.

שנה טובה לכולכם, לילדים שלכם, להורים שלכם, לחברים שלכם, לשכנים, גם לאלה ששומעים מוזיקה בקולי קולות באחת בלילה וגם לאלה שהם הרבה יותר משכנים. בקיצור – שנה מעולה וטעימה.

יובל

סלטים

האהוב עלי, עדיין, הוא הסלט הכי טוב בעולם, נכון לעכשיו. סלט חמוץ מתוק, עם נוכחות מורגשת מאוד של עשבי תיבול וחיטה שמשמשת פה כשחקן מרכזי מבחינת טעם ומרקם.

סלט סלק חי עם עשבי תיבול, אגוזים וגבינת רוקפור מקורמלת – הפריכות של סלט הסלק משגעת, והטריק (שהוא אומנם לא חובה) של גבינת הרוקפור המקורמלת הוא שיחוק אמיתי.

סלט עגבניות שרי, נבטים פיקנטיים, אננס וגבינה מעושנת – סלט מאוד לא שגרתי וחגיגי מאוד, עם רוטב רוקפור שעוטף את הכל ונותן עוד שכבת טעם מגניבה לחריף-חמוץ-מתוק-מעושן שכבר מגיע מהסלט עצמו.

מנות עיקריות

סינייה של דג היא מנה מעולה, עם טעמים שנראה כאילו אין קשר ביניהם (דג וטחינה? דג ומתוק? טוב, את השילוב האחרון הפולנים כבר גנבו לי, אבל גם אצלהם השילוב הזה לא ממש עובד טוב!) עד הביס הראשון. המתכון מבוסס על המנה שאני הכי אוהב ב- "חדר אוכל" של עומר מילר, והרשיתי לעצמי טיפונת להוסיף לה נגיעה אישית שלי.

ביף פילנוגטון הוא וואריאציה של השפית שירה רוטמן על "ביף ווליגנטון". מדובר על מנות אישיות של סטייקים שעטופים בכל מיני דברים טובים ובבצק פילו, ומה שמגניב הוא שאפשר להכין את הכל מראש ורק את שלב האפייה הסופי (15 דקות) להכין כשהאורחים כבר טוחנים תפוח בדבש. תוסיפו רוטב טוב, שמנת פטריות או אפילו צ'אטני מעניין, ואתם על הסוס.

ואי אפשר בלי צלי בקר קלאסי, נכון? אז הנה הגרסה הקלאסית שלי עם תוספת של דבש ובצלצלי פנינה שהוגדרה על ידי האחיינית שלי בתור "הבשר הכי טעים בעולם". לא תנסו?

קינוחים

תאנים טריות חמות ממולאות בקרם גבינה עם קראמבל, ואפילו מונחות על מרק דובדבנים קר. הנה הזדמנות לנצל את סוף עונת התאנים ולהכין קינוח מעולה ומרענן שאין מתאים ממנו לסיום של ארוחה כבדה.

ובלי מוס שוקולד אפשר? כנראה שלא. אז הנה המוס הכי פשוט בעולם. נשבע לכם, ואפילו, למי מכם שמקפיד, אפשר להכין אותו גם פרווה.

והאמת שאתם מרוויחים עכשיו שני מתכונים בפוסט אחד – מתכון אחד לשטרודל תפוחים שאם תוסיפו למילוי התפוחים רבע כוס דבש במקום רבע כוס סוכר אף אחד לא יתלונן, והשני הוא למלבי שמהווה אופציה שפויה למי שרוצה להגיש משהו מתוק, אבל נגמור לו כח להכין משהו שדורש קצת יותר מדי שלבים.

4 תגובות בנושא “המון ארוחות ראש השנה”

  1. יופי של סיכום שנה, אבל איפה המתכון של חבילות ה-ביף פילנוגטון? מאד מעניין לי לראות אותה.
    תודה על ההשקעה

      1. תודה רבה רבה.
        השנה אצטרך לבשל במטבח של המארחים, אז נראה לי שההתעסקות עם הפילו תחכה להזדמנות חגיגית אחרת, אבל – אין ספק שנגיע לזה.

        שתהיה לך וליקיריך שנה מתוקה וטעימה
        ובעיקר בעיקר – בריאה

        חג שמח
        ללי

השאר תגובה