פוסט אורח(ת) – עוגת תפוחי עץ נוסטלגית של מירב

לקוראי הבלוג שלום,

מדבר הקפטן שלכם. והיום – פוסט אורח של מירב מהבלוג CooknBake – בלוג משגע שעוסק, כמה מפתיע, באפייה ובישול. בזמן שאתם קוראים את הפוסט הזה שנכתב על ידי מירב, קוראי הבלוג ההמומים שלה קוראים פוסט, כמה מפתיע, שנכתב על ידי. אני ממליץ לכם, מיד אחרי שקראתם את הפוסט שלה אצלי (ולא דקה לפני), לבקר בבלוג שלה ולחרוש אותו לעומק.

זהו. מכאן אני שותק. הבמה של מירב.

הי

קוראים לי מירב וגם אני כמו יובל בעלת בלוג בישול ואפיה שנקרא CooknBake.

יובל ואני החלטנו לארח אחד את השנייה בבלוגים שלנו. אז ממש ברגעים אלה אתם יכולים לקרוא את הרשומה הטעימה שיובל פרסם אצלי בבלוג, וגם להישאר כאן וליהנות ממתכון לעוגה פשוטה וטעימה שאני תמיד נהנית להכין.

clip_image001

כולנו מכירים מאכלים שמעוררים אצלנו נוסטלגיה וזיכרונות מבית ההורים, הסבים והסבתות, הדודה הבשלנית או האימא/אבא של החבר/ה…. משום מה המאכלים האלה תמיד הכי טעימים, הכי פשוטים והכי מוצלחים.

אז העוגה הזו בשבילי היא נוסטלגיה וזיכרונות נעימים מתקופה אחרת לפני המון שנים. עוגה שאת המתכון שלה קיבלתי מבשלנית מדופלמת בשם סימה, אישה טובת לב, יפה ונעימה. כזו שכשפוגשים, החיוך לא יורד מהפנים. גם היא וגם אלישע בעלה היו זוג אהוב עלי מאד. אלישע היה אב בית במקום בו עבדתי אז, ושמורה לו ולסימה, פינה חמה בלבי.

אין לו זמן לדיבורים

מצרכים:
3 כוסות קמח תופח (או קמח רגיל עם שקית אבקת אפיה)
כוס וחצי סוכר (300 גר')
4 ביצים
1 כוס שמן
1 כוס מיץ תפוזים
2 שקיות סוכר וניל
כפית תמצית שקדים או כף ליקר אמרטו
קורט מלח
5-4 תפוחי עץ גראני סמית
¼ כוס סוכר
1 כף בהריון קינמון

אופן ההכנה:

את תפוחי העץ לקלף ולחתוך לפלחים.

לערבב בקערית ¼ כוס סוכר וקינמון, לפזר מעל התפוחים ולערבב. לסגור את הקופסא/קערה עם התפוחים ולהכניס למקרר לפחות לשעה ואפשר גם כל הלילה.

clip_image003

במיקסר להקציף 4 ביצים עם הסוכר בהדרגה. להוריד מהירות ולהוסיף לאט את השמן, מיץ התפוזים, הקמח ושאר המצרכים למעט התפוחים.

לשמן היטב תבנית בקוטר 26 או 28.

לסדר חצי מכמות התפוחים בתחתית התבנית, לשפוך חצי מכמות הבלילה ושוב לפזר תפוחים.

לשפוך את המחצית השנייה של הבלילה ומעל לפזר מעט ממי הסוכר והקינמון שנשארו בתחתית הקערה בה התפוחים הושרו.

clip_image004

לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-45 דק'.

העוגה מוכנה כשקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש עם מעט פירורים עליו.

תיהנו.

clip_image005

clip_image006

clip_image007

יובל תודה רבה על האירוח, שמחתי מאד לארח אותך אצלי בבלוג ולהתארח כאן בבלוג המצוין שלך.

2 תגובות בנושא “פוסט אורח(ת) – עוגת תפוחי עץ נוסטלגית של מירב”

  1. איזו מלכה המירבי הזאת !!!

    אני מתה עליה !
    אחת הטובות שבין הטובות.
    אישה מתוקה, בשלנית בחסד וחברה אמיתית.
    והעוגה הזאת… א-ג-ד-ה (כמו שאר המתכונים של מירבי ).
    מירבי, אני מתה עליך , אבל את יודעת את זה.
    ואתה יובל- מתה עליך, גם !!

    נכון !
    זה בול מה שכתבתי אצלה עליך, אז מה? נראה לך שאסתבך באיפה ואיפה?
    זובי !
    אני כמו אימא גאה, אוהבת את שניכם בול אותו הדבר !
    עכשיו אין מריבות !

    בוקר טוב אהוביי .
    }{}{}{

להגיב על אריאלה פיקסלר אלון לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.